Hogyan működik az i-Health Rendszer?

Az i-health®Rendszer alapját az ősi kínai meridiánrendszer és a nyugati orvoslás elemeinek kombinációja képezi. A kínaiak már több ezer éve felfedezték, hogy sok krónikus és terápia rezisztens betegség hátterében a meridiánok működési zavara vagy teljes blokkja fedezhető fel. Az energia áramlási zavarok megváltoztatják a bőr ellenállását, ez mérhető a készülékkel. A mért értékekből következtetni lehet az elváltozások jellegére, mértékére és helyére is. Ezt követően a rendszer számos korrekciós lehetőséget kínál a zavarok gyors és hatékony kezelésére. A rendszer szervezetünk szükségleteihez igazítva teljes körű életforma-, wellness tanácsadást is nyújt.

A kezelést végző személy a mérések segítségével néhány perc alatt pontos tájékoztatást kap a páciens önszabályozási képességéről, mely a hagyományos kínai orvoslás szerint az egyik legfontosabb tényező az egészség szempontjából. Minden kezelés után lehetőség van a hatás azonnali ellenőrzésére. Mielőtt bármilyen gyógyító anyagot javaslunk a betegnek, lehetőségünk van előre letesztelni, hogy annak lesz-e pozitív hatása, vagy sem.  Mindezt több millió referencia mérés alapján tesszük, melyet klinikai adatokkal hasonlítottak össze. Technikailag az eljárás hasonlít az EEG-re és a EKG-ra, azzal a különbséggel, hogy itt nem csupán egy funkció teszteléséről, hanem a legfontosabb élletani funkciók összeségéről egyidejüleg kapunk információt.

Az olyan betegek, akik krónikus problémával küzdenek és/vagy pszichoszomatikus háttere is van a betegségüknek, gyakran elkallódnak a bizonytalan kimenetelű gyógymódok útvesztőiben. A legtöbb esetben a páciens gyógyulását az alacsony energia szint vagy az önszabályozó rendszer blokkoltsága gátolja. Az I-health® rendszer az akupunktúrás pontok, a csakrák és a szervek működését elektromágneses hullámokkal támogatja. A rendszer többszáz előre digitálisan beprogramozott gyógyító anyagot és programot tartalmaz. A rendszer javaslatot tesz arra, hogy milyen akupunktúrás pontokat és gyógyító anyagokat alkalmazzunk, hogy kiegyensúlyozzuk a kibillent  energiarendszert.

Minden mérés után látható grafikonok jelennek meg az energia szintről, az energia szabályozásról, a regulációs kapacitásról, a regulációs típusokról és ezek fogakkal való kapcsolatáról. A beavatkozás és gyógyítás eredménye azonnal látható és különböző módokon illusztrálható és értelmezhető.

A rendszeren átáramló energia rendkívül komplex. A páciensek állapotát nagymértékben befolyásolják az esetleg jelenlévő vírusok, baktréiumok, paraziták és gombák. Az I-health  segítségével meghatározhatók a betegséget kiváltó okok és az is, hogy ezeket milyen sorrendben érdemes kezelni.

Az egész rendszer  interaktív, a páciens számára érthető és nyomon követhető.

A szoftver segítségével az érzelmi problémákra is tudunk hatni és ezáltal a pszichés streszt is képes a rendszer feloldani a betegben. A kezelést konkrétan három féle módon végezhetjük: fényceruzával, pulzáló elektromágneses teret gerjesztő kezelő fejjel (beamer) és galvánárrammal. Bonyolultabb esetekben a termográfiás szkennelés segíthet a megfelelő gyógymód megtalálásában.

A vizsgálat gyors, pontos és reprodukálható, a kezelés hatékony, jól érzékelhető javulást eredményez, s emellett elfogadható áron nyújt hatékony kezelést.

Új egészségvizsgáló rendszer módszerei élenjárnak az allergiák és hiánybetegségek felderítésében, valamint lelki traumák okozta panaszok és keringészavarok gyógyításában hatékonyan segítenek.

Az eredmények alapján orvos-természetgyógyász ad javaslatot terápiára, életmódbeli változásokra.